Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: عمده مکانیزم تشویقی موجود در احیای بافت فرسوده، معافیت های عوارض ساختی است که از سال ۹۳ ملاک عمل بود که عملا کارکرد تحول آفرین خودش را از دست داده است. اگر بخواهیم تحول و تحرکی را رقم بزنیم باید، مکانیزم های تشویقی جدیدی را تعریف نمائیم که محرک نوسازی بافت فرسوده بشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایران اکونومیست، میثم مظفر امروز در شصت و هشتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران پس از استماع گزارش معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران ، گفت: مسئله کلیدی در ایجاد انگیزه و تحرک در نوسازی بافت فرسوده، میزان سطح اشغال و تراکم تشویقی و مازاد است. در این زمینه باید فصل ۱۵ ضوابط طرح تفصیلی هرچه سریعتر با شرایط مناسبی توسط شهرداری تهیه و به تصویب کمیسیون ماده ۵ برسد.

وی افزود: اگر کف طبقات برای نوسازی بافت فرسوده ۴ طبقه در نظر گرفته شود، می توان امید داشت موج جدیدی برای احیای بافت فرسوده ایجاد گردد.

عضو شورا ادامه داد: در ضوابط موجود اگر پلاک ثبتی واقع در بافت فرسوده دارای مساحت حدنصاب زیرپهنه و عرض گذر ملاک عمل را توأمان نداشته باشد، عملاً ۲ طبقه کسر می شود و حداکثر ۳ طبقه به پلاک های کوچک و متوسط تعلق می گیرد که صرفه اقتصادی برای مالک جهت مشارکت در ساخت را ندارد.

مظفر با اشاره به اینکه عمده ضوابط تشویقی برای بافت فرسوده برای پلاک های بالای ۱۲۰ متری و ۱۵۰ متر است افزود: پلاک های ۷۰ الی ۸۰ متری واقع در بافت فرسوده بسیار زیاد است، باید با رعایت اصول شهرسازی، کمی هم نگاه واقع بینانه و پیشگیری از خطرات ناشی از بحران های طبیعی مانند زلزله و خطر آسیب جانی برای ساکنین این بافت ها را داشته باشیم.

وی پیشنهاد داد طرحی را به کمیسیون ماده ۵ ارائه دهیم که حداقل ۴ طبقه را برای عمده پلاک های بافت فرسوده بتواند لحاظ نماید.

رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران افزود: با توجه به آنکه هزینه های عوارض شهرداری در قیمت تمام شده ملک در حدود ۲ الی ۳ درصد هزینه کل است، لذا در هزینه های جاری احیای بافت فرسوده نیز باید مکانیزم های حمایتی لحاظ گردد.

مظفر پیشنهاد داد با توجه به اینکه در حساب سازمان نظام مهندسی بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان از محل حق الزحمه مهندسین ناظر پلاک های فرسوده، موجودی ریالی وجود دارد لااقل بر مبنای محاسبه سود بانکی این سپرده مالی جبران هزینه و تخفیفاتی برای هزینه های مالکین در قبال هزینه های نظام مهندسی  شود.

مظفر در پیشنهاد چهارم گفت: حق الزحمه مهندسین ناظر سازمان نظام مهندسی ۵۰ درصد کمتر از تعرفه و هزینه های عادی ناظر در سایر پلاک ها است و مهندسین ناظر نیز توسط سازمان نظام مهندسی برای یک پلاک انتخاب می گردند که این مهندسین به کرات انصراف می دهند چون سهمیه نظارت آنها با نصف حق الزحمه و تعرفه عادی محاسبه می شود، سازمان نظام مهندسی اجازه بدهد در بافت فرسوده، ناظر دارای صلاحیت سازمان نظام مهندسی با انتخاب مالک تعیین شود و ارجاعی توسط نظام مهندسی نباشد.

همچنین احمد صادقی نیز پس از گزارش معاون شهر سازی شهرداری تهران در سخنانی به مشکلات محله نفرآباد شهر ری اشاره کرد و  گفت: محله نفرآباد یکی از محله هایی است که باید برای آن فکری عاجل کرد. سال گذشته  شورا مصوبه ای در خصوص تامین منابع مالی برای محله نفرآباد داشت که متاسفانه تاخیر در اجرای این مصوبه  توسط شهرداری تهران سبب شد این بودجه هم در زمان خود به این محله اختصاص داده نشود و هم اینکه کم شود.

وی افزود:  مستحضر هستید وقتی بودجه در زمان خود  تخصیص نیابد تاثیر گذاری چندانی نخواهد داشت. این تاخیر سبب شد این بودجه در جاهای دیگر کشور هزینه شود و این در حالیست که محله نفر آباد سالیان سال است با مشکلات عدیده ای مواجه است و ضرورت نوسازی بافت فرسوده در این محله مورد تاکید است.

صادقی تاکید کرد: شهرداری تهران می بایست با در اولویت قرار دادن این محله در اقدامات مر بوط  به خدمات دهی و نوسازی بافت فرسوده این کسری بودجه را جبران کند. ما همواره گفته ایم محله نفر آباد ساخته نمی شود جز با مشارکت مردمی که در  محله ساکن هستند، و این در حالی است که نه نخبگان و نه کسبه ونه  اهالی این محله خیلی در جریان امور و اقدمات نیستند و قرار نمی گیرند و ما این آمادگی را اعلام می کنیم که برای مشارکت این عزیزان از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان نظام مهندسی نوسازی بافت فرسوده احیای بافت فرسوده شهرداری تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۳۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعمال بسته نوسازی بافت فرسوده در ۵۸۱ شهر

تین نیوز

سرپرست دفتر راهبری و هدایت طرح های بازآفرینی شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: هم اکنون در ۵۸۱ شهر بسته تشویقی کالبدی اعمال می شود که از این تعداد ۳۴۹ شهر بسته تشویقی مصوب شورای عالی معماری و شهرسازی و ۲۳۲ شهر بسته تشویقی بومی شهر خودشان را اجرا می کنند.

به گزارش تین نیوز از شرکت بازآفرینی شهری ایران، محمد مهدی نوروزیان سرپرست دفتر راهبری و هدایت طرح های بازآفرینی شرکت بازآفرینی شهری ایران در جلسه شورای مسکن این شرکت آماری از اجرای بسته تشویقی ۱۹بندی کالبدی ارایه کرد و گفت: هم اکنون در ۵۸۱ شهر بسته تشویقی کالبدی اعمال می شود که از این تعداد ۳۴۹ شهر بسته تشویقی مصوب شورای عالی معماری و شهرسازی و ۲۳۲ شهر بسته تشویقی بومی شهر خودشان را اجرا می کنند.

نوروزیان ادامه داد: انتظار داریم طی دو ماه آینده، شهرهای باقی مانده نیز بسته تشویقی را اجرا کنند. البته تلاش بر این است تا استان ها به سمت بومی گرایی رفته  و با همکاری شهرداری ها بسته تشویقی متناسب با شرایط شهر خود را در کمیسیون ماده پنج به تصویب برسانند.

در ادامه این جلسه سعید اسدی محجوب مدیرکل دفتر مطالعات کاربردی و امور ترویجی شرکت بازآفرینی شهری ایران گزارشی از وضعیت تشکیل حلقه های میانی ارایه کرد و گفت: تاکنون در ۱۰۴ شهر و ۴۵۶ محله ۴۲۸ حلقه میانی تشکیل شده است.

منصور استادی مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار شرکت بازآفرینی شهری ایران نیز گزارشی از وضعیت بارگذاری اطلاعات نوسازی مسکن در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری ارایه کرد وگفت: تا به امروز ۲۶۱ هزار و ۹۸۵ پروانه ساخت بر روی سامانه بارگذاری شده است. تهران، خراسان رضوی، خوزستان، اصفهان و آذربایجان شرقی بیشترین میزان ورود اطلاعات  را بر روی سامانه داشته اند.

وی با بیان این که از ابتدای سال جاری ۶ هزار و ۹۹۸ پروانه بر روی سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری بارگذاری شده است، از شهرداری هایی که تاکنون اطلاعات خود را روی این سامانه بارگذاری نکرده اند خواست تا هر چه سریعتر نسبت به ورود اطلاعات پروانه های ساخت و ساز در بافت های فرسوده از سال ۱۴۰۰ تا کنون اقدام کنند.

استادی با اشاره به این که استان تهران با بارگذاری ۲ هزار و ۱۹۲ پروانه ساخت در بافت های فرسوده بیشترین ورود اطلاعات را به سامانه دارد، تصریح کرد: استان های تهران، یزد، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی به ترتیب بیشترین درصد تحقق را در نوسازی مسکن داشته اند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • آغاز اجرای طرح چهره به چهره در محلات فرسوده با ۷۰۰ گروه
  • نوسازی ۴۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در قالب نوسازی بافت‌های فرسوده تا پایان سال
  • مسیرگشایی در بافت فرسوده خوی با اعتباری بالغ بر ۳۹۰ میلیاردتومان
  • بسته‌های تشویقی شهرداری جهت رغبت در نوسازی بافت‌های فرسوده!
  • افزایش آمار جمعیت بدمسکن در کشور
  • بسته تشویقی شهرسازانه ویژه بافت‌های فرسوده شهر اصفهان
  • توسعه فضای سبز در بافت فرسوده شهر قم
  • اعمال بسته نوسازی بافت فرسوده در ۵۸۱ شهر
  • امکان ساخت ۴ و نیم میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده
  • میزان تسهیلات بافت‌های فرسوده اعلام شد